Pohjantähti oppaana oman polun etsinnässä?

Posted by Maija Vastamäki on

Pohjantähti, tuo Pienen karhun tähdistön kirkkain tähti taivaalla, suunnannäyttäjänä ja kiintopisteenä? 

Tykkään ajatuksesta, että tähdet taivaalla kuvaavat elämäämme täällä maanpinnalla. On monenlaisia tähtiä; kirkkaita, himmeitä, ryppäitä, kuvioita, yksinäisiä, lentäviä, räjähtäviä ja tiesi vaikka mitä. 

Elämä ihmisenä on jokseenkin samanlaista. On onnistumisia, epäonnistumisia, ystäväpiirejä, yksinäisyyttä, menestystarinoita ja myös niitä surullisen lopun omaavia tarinoita. Elämää on monenlaista ja matkamme täällä on ainutlaatuista. Helppoa se ei aina ole! 
Vertaan Pohjantähteä elämääni, sillä todellisuudessa Pohjantähti ei ole yksittäinen tähti vaan useasta tähdestä koostuva tähtijärjestelmä, jonka pääkomponentti on kefeidi, eli sykkivä, muuttuva tähti. Sen kirkkaus, lämpötila ja säde vaihtelee.
Tämä kefeidi, eli muuttuva tähti, on vähän niin kuin minä. Olosuhteista riippuen olen kirkkaampi ja säteilen ulospäin, toisinaan taas olen samea ja huomaamattomampi. Tähtijärjestelmä viittaa taas elinympäristööni.
Pohjantähti muistuttakoot minua siitä, mitä haluan elämältäni, että se loistaa mahdollisimman kirkkaana!
Uuden vuoden aattona perheeni kokoontui olohuoneen lattialle miettimään uudenvuoden intentioita ja vuoden sanaksi itselleni valitsin: 
CHOOSE
Voimalauseeni on: "Every day is choose day"
Meillä on joka päivä valinnan mahdollisuus! Toimimmeko niin kuin aina ennenkin, tottumuksesta? Onko toimintani opittu malli lapsuudenkodista, koulumaailmasta, ystäväpiiristä tai työyhteisöstä? Palveleeko se minua enää? Kuka minä olen ja millainen minä haluan olla?
Meissä jokaisessa on voima valita toisin, jos se on sitä mitä tahdomme. Vaatii rohkeutta muuttaa tapoja ja tehdä toisin kuin muut. Mutta kaikki on mahdollista ja se kaikki alkaa sinusta!
Toivon sinulle vuoteen 2022 paljon tähtihetkiä, oivalluksia ja rohkeutta olla enemmän sinä!!!
BE REAL - BE YOU
Pohjantähti olkoon oppaanamme muistuttamassa meitä kaikkein tärkeimmästä, eli matkastamme kohti aitoa, omannäköistä elämää!
XOXO, Maija
#KuuraLove

Share this post← Older Post Newer Post →