Birdwatching - Lintujen tarkkailu

Birdwatching - Lintujen tarkkailu

Luontoyhteys on aivan käsittämätön voimavara meille ihmisille! Kun me menemme metsään ja koemme luontoyhteyttä, voimme tutkitusti paremmin. Tämän kuukauden maadoittava harjoitus onkin "Birdwatching", eli lintujen tarkkailu.

Tämä hyvinkin yksinkertaiselta kuullostava harjoitus on kuitenkin paljon monimuotoisempi. Kyse ei siis ole linturetkelle lähtemisestä, vaikka sekin on itsessään hyvinkin palkitsevaa ja maadoittavaa. Tällä kertaa tarkkailemme lintuja,  heidän toimintaa ja mitä he voivat meille opettaa elämästä ja hetkessä olemisesta, ns. mindfullnessista.

 Mitä kaikkea voit siis hyötyä lintujen tarkkailusta...:

  • Parantaa havainnointikykyäsi
  • Oppia tarkkaavaiseksi
  • Sujuvia, äänettömiä kehonliikkeitä
  • Malttia
  • Hiljaisuutta
  • Paikalla olemista
  • Kohentaa silmien terveyttä

Tällä yksinkertaisella harjoituksella "näet" enemmän, opit kiinnittämään huomiotasi yksityiskohtiin ja pysähtymään hetkeen. Eikö niinkin yksinkertainen harjoitus, kuin lintujen tarkkailu, ole sittenkin aika monimuotoinen juttu.

Kaikki yllä listatut hyödyt auttavat sinua myös arjessa sekä ihmissuhteissasi!

Myös BioScience Journal julkaisi vuonna 2017 artikkelin siitä, miten tutkijat Exeter-yliopistosta, Englannista, tulivat siihen tulokseen, että "mitä enemmän ihmiset havaitsivat lintuja arjessaan, heidän mielenterveyden tila koheni". Tutkimuksessa huomattiin myös masennuksen, ahdistuksen ja stressin helpottavan. Lue lisää tutkimuksesta TÄSTÄ!

Jos itse meditaatio on sinulle hankala harjoitus, kokeile lintujen tarkkailua. Pysähdyt takuulla hetkeen ja pääset harjoittamaan mindfullnessia uudella tavalla ja voit takuulla paremmin!

 XOXO, Maija
#KuuraLove

Takaisin blogiin