Here Comes the Sun - Voimaa auringosta!

Here Comes the Sun - Voimaa auringosta!

Tässä sinulle maailman helpoin ns. "Life Hack". Jokainen meistä jo tiedostaa, kuinka maadoittuminen tekee tutkitusti hyvää kehollemme ja hyvinvoinnillemme. Paljaat jalat nurmikolla, mitä parasta ja ilmaista hyvinvointia, mutta lisätäänpä siihen vielä aurinko, tuo valon, lämmön ja voiman tuoja!

Toimi näin:

  1. Mene nurmikolle paljain jaloin
  2. Suuntaa katse aurinkoon päin
  3. Hengitä syvään

Hengitä syvään sisään ja ulos suun kautta 45 sekunnin ajan samalla kun katsot aurinkoon päin. Älä katso suoraan aurinkoon, sillä se on silmillesi haitallista. Toista kolme (3) kertaa!

Sisäistä kokonaisuus! Harjoitus on paras tehdä joko aamuauringon ja/tai ilta-auringon aikana, sillä tällöin aurinkoonpäin katsominen on helpompaa ja saat ihanan aloituksen ja päätöksen päivääsi parantaen samalla hormonitoimintaasi. Suosittelen tekemään molemmat!

Aamuharjoituksen aikana käy läpi tuleva päivä ja aseta intentio päivälle. Ilta-auringon aikana mieti yksi asia, mistä olet tänään kiitollinen ja voit samalla ns. päästää irti päivästä ja alkaa valmistautumaan yöunille.

Syvän hengityksen, auringon katselun ja maadoituksen yhdistelmä tasapainottaa kehon sisäistä varausta. Maadoittumineen liittyvät hyvät vinkit alla:

  • Klikkaa TÄSTÄ ja lue lisää maadoittumisesta! Blogitekstissä mainittu kirja on todella hyvä.
  • Toinen erinomainen kotimainen kirja aiheeseen liittyen, klikkaa TÄSTÄ!

Auringonvalo taas lisää energiaa, D-vitamiinintuotantoa ja kohottaa mielialaa. Auringonvalo parantaa myös muitakin kehon toimintoja, kuten serototiinin tuotantoa, kehomme "ilohormoonia" sekä melatoniinin tuotantoa, meille iltaisin elintärkeä hormooni, joka on vastuussa kehon monista toiminnoista, kuten esimerkiksi energiantuotannosta ja unen edistämisestä.

Syvähengityksen terveysvaikutukset lienee aika tuttuja jo kaikille, mutta jos aihe kiinnostaa enemmän, suosittelen perehtymään James Nestorin Hengitys-kirjaan. Klikkaa TÄSTÄ lisätietoja.

Viimeiseksi haluan myös nostaa esille ajatuksen siitä, että auringon nousun ja laskun voi yhdistää elämän sykleihin, sillä kaikki elämässä/luonnossa toimii ns. sykleissä tai aaltomaisesti. 

Auringon nousun voi ajatella uutena alkuna ja auringon laskun ns. menetyksenä, mutta tämä menetys kuitenkin pitää sisällään toivon siitä, että aurinko nousee jälleen huomenna, elämä jatkuu, tapahtuipa mitä tahansa. Tämä on mielestäni todella toivoa antava ja voimakas mielikuva.

Nautinnollisia hetkiä auringon parissa!

XOXO, Maija
#KuuraLove

 

Takaisin blogiin