Speaking Your Truth - Oman totuuden puhuminen!

Speaking Your Truth - Oman totuuden puhuminen!

Oman totuuden puhuminen

Oman totuuden puhuminen voi olla todella haastavaa. Me kaikki kun peilaamme itseämme, omia sanoja ja tekoja muihin, heidän reaktioihin ja kehollisiin sanattomiin viesteihin. Toiset osaavat tämän taidon paljon paremmin, toiset ovat tässä toivottomia (kuten minä aikoinaan), mutta onneksi tämän taidon voi aina oppia.

Oman totuuden puhuminen on oleellinen osa intohimoista ja aitoa elämää. Jos et elä täysin omana itsenäsi, piilottelet sanojasi tai uskomuksiasi, se vaikuttaa hyvinvointiisi huomattavasti.

"Itsensä piilottelu" vie nimittäin meiltä paljon energiaa ja voi pahimmassa tapauksessa luoda meille hirvittävän määrän stressiä. Moni meistä ei uskalla puhua omaa totuuttaan hylkäämisen pelossa tmv. Kysynkin sinulta, ovatko nämä ihmiset, joiden pelkäät hylkääväsi sinut oman totuutesi takia sen arvoisia?

Jos joku ei hyväksy sinua sellaisena kuin olet, onko se aitoa ihmissuhdetta ja hyvää elämää? Voitko paremmin sellaisessa ihmissuhteessa/ystävyyssuhteessa/perheessä? Jos vastaus on kyllä, sittenhän kaikki on hyvin, mutta voisin veikata, että aika moni kärsii asiasta jollain tasolla, sillä kyseisessä tilanteessa et voi olla vapaa. Vain puhumalla omaa totuuttasi voit olla aidosti vapaa!

Ja jos ihminen ei ole vapaa ollakseen se mitä on, hän harvoin voi kauhean hyvin. Esittäminen vie huisin voimavaroja ja vaikuttaa meidän mielialaan pitkällä tähtäimellä.

Me kaikki tarvitsemme tasapainoa jokaisella elämänalueella, joten nyt en tarkoita, että joka asiassa pitää toitottaa ja puskea omaa totuuttaan. Oman totuuden puhuminen on jalo taito, jonka voi opetella. On hyvä oppia tunnistamaan missä tilanteissa sitä kannattaa puhua ja missä olla hiljaa, kuitenkaan väheksymättä itseään.

Omat mielipiteet ja totuudet on meillä kaikilla, mutta muistaa täytyy, että mielipide tai oma totuus ei ole fakta. Jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen ja totuuteen, kuten sinullakin, mutta tässä tullaankin toiseen jaloon taitoon, eli kommunikaatio.

Kuinka tärkeää onkaan omata hyvät kommunikaatiotaidot ja kuinka harvalla niitä kuitenkaan on. Omaamalla hyvät kommunikaatiotaidot, oman totuuden puhuminen helpottuu ja keskustelu on hedelmällistä ja toista ihmistä arvostavaa. Onneksi kaikkia taitoja voi harjoitella. Itselle suurin apu on ollut Non-violent Comminication -kirja. Suosittelen tutustumaan kirjaan:

Non-violent Communication (ENG)

Rakentava ja myötäelävä vuorovaikutus (FI)

Mitä on NVC eli Nonviolent Communication, lue lisää TÄSTÄ!

Tsemppiä oman totuuden puhumiseen ja reiluja keskusteluja teille toivottelen!

XOXO, Maija
#KuuraLove
Takaisin blogiin