Surrounded by Trees - Puut ympärillämme!

Surrounded by Trees - Puut ympärillämme!

Grounding roots

Puut, nämä kasvimaailman kuninkaat!

Puita on paljon tutkittu viime aikoina ja tultu siihen tulokseen, että puutkin elävät ihan omaa elämäänsä ja kommunikoivat keskenään. Puiden sanotaan olevan "The Nervous System of the Forest". Mielestäni aika makee juttu!

Itse, kun olen metsässä puiden ympäröimänä, tunnen niiden voiman, rauhan ja vakauden. Ajatukset pääni sisällä hidastuvat, hartiat rentoutuvat ja alan hengittämään automaattisesti rauhallisemmin. Puut muistuttavat minua hidastamaan tahtia kuiskaamalla korvaani "Mihin sinulla oikein on kiire?". Hengitän, organisoin ajatukseni ja to-do listani uudelleen, pysähdyn hetkeen.

Alla ihana, maadoittava meditaatio konkreettisesti juurruttamaan sinut hetkeen ja pysähtymään aloillesi puiden inspiroimana, kokeile!

Pelkkä vaellus metsässä ei riitä, jotta saat kaiken irti puista ja luonnosta. Parhaan parantavan vaikutuksen saavuttamiseksi kokeile seuraavaa:

Kun asetut metsäiselle alueelle, olipa kyseessä kaupunginpuisto tai oma puutarhasi, poista kengät ja sukat jaloistasi ja asetu mukavaan paikkaan paljain jaloin seisomaan.

Hengitä syvään yhdessä metsän kanssa, tunnustele rauhallisesti ympäristöäsi ja huomioi erityisesti korkeuksiin kasvavat puut. 

Suuntaa ajatuksesi puiden maanalaiseen juurakkoon ja sulje silmäsi.  Ajattele mineraaleja ja vettä, jota juuret imevät maan uumenista runkoa pitkin ylös oksistoon saakka. Kuvittele itse tekeväsi samoin, kuvittele, että juuret kasvavat jaloistasi syvälle luontoäidin maaperään, tekemällä sinut vakaaksi ja  horjumattomaksi, samalla raviten sinut täysin. Pysy tässä ja hengitä niin pitkään kuin tarpeen.

Kun tunnet olevasi valmis, vapauta jalkasi ja kävele pois samalla, kun kuvittelet jättäväsi omat juuresi suojattuna maahan. Jättämäsi juuret ovat nyt osa sinua ja luontoa.

Kun haluat yhteyden itseesi ja sisäiseen viisauteesi, palaa kyseiseen paikkaan, palaamalla juurillesi! 

Jos puut inspiroivat sinua, tsekkaa seuraavat vinkit linkkeineen:

Kirja: Puiden salattu elämä - Peter Wohlleben

Harwardin tutkimus puista: Exploring the Underground Network of Trees

Nautitaan metsän parantavasta voimasta!

XOXO, Maija
#KuuraLove
Takaisin blogiin