Kuura Essentials - Magical Plants

Posted by Maija Vastamäki on

Taianomaiset kasvit - osio löytyy jokaisesta uutiskirjeestä, ja ajatuksena on tarjota Sinulle mielenkiintoisia faktoja kasveista ja niiden erilaisista käyttömahdollisuuksista.

Kuukauden kasvi voi liittyä eteerisiin öljyihin, kasvilääkintään, kasvin kosmeettiseen käyttöön tai mihin tahansa muuhun aihealueeseen, jonka itse koen hyödylliseksi ja tarpeelliseksi jakaa eteenpäin.

Lisään tiedon tänne verkkosivuille aina kun uutiskirje on ilmestynyt. Näin tietoon on helppo palata jälkikäteen!

KERUU JA KÄSITTELY

Kerää ratamolajien puhtaita lehtiä keskikesästä alkusyksyyn.

Käsittele varoen, sillä liian rajussa käsittelyssä lehdet mustuvat kuivuessaan. Mustunut lehti toimii myös, mutta heikommin kuin terveen vihreä.

Käytä satoa tuoreeltaan tai levitä lehdet kuivumaan varjoisaan ilmavaan paikkaan.

VAIKUTUKSET JA KÄYTTÖ

Ratamon lehti hellii limakalvoja ja on siksi erinomainen kuivaan yskään ja käheyteen teenä, siirappina tai kurlattuna.

Käytä kasvia myös virtsatietulehduksiin ja ruoansulatusvaivoihin. Ratamon siemen on loistava valinta, jos kärsit ummetuksesta.

Ratamon lehti rauhoittaa tulehtunutta kudosta. Lehti auttaa hyönteisten puremiin ja nokkosen polttamaan ihoon. Hiero tällöin tuoreesta lehdestä nesteet esille ja laita lehti kutiavalle kohdalle.

Pienet haavat ja ruhjeetkin paranevat nopeasti, jos käytät niihin ratamoa ulkoisesti. Isompiin haavoihin kuten leikkauksiin, ratamoa on hyvä ottaa sisäisesti.

Ratamo tyrehdyttää myös verenvuotoja, joten kokeile murskattua lehteä paikallisesti nenäverenvuotoon. Tämä on meillä käytössä jatkuvasti, sillä esikoisella vuotaa usein verta nenästä ja toimii!

RATAMOTEE

1 - 2 tl kuivattuja tai tuoreita ratamon lehtiä

2 dl kiehuvaa vettä

Kaada vesi yrtin päälle, anna hautua 10 min, siivilöi.

Juo 1 - 3 kupillista päivässä yskään, käheyteen, toipumiseen, virtsatietulehdukseen tai ruoansulastusnipistelyyn.


Share this post← Older Post