KUURA ESSENTIALS - MAGICAL PLANTS

Posted by Maija Vastamäki on

YLEISTÄ

Pomeranssi kuuluu ruutakasveihin (Rutaceae) ja sen tieteellinen nimi on Citrus aurantium. Pomeranssin eteerinen öljy saadaan tislaamalla kukkivan puun lehdet ja oksat. Samasta puusta saadaan useampia eri eteerisiä öljyjä. Kukista neroli-eteeristä öljyä (appelsiininkukka) ja hedelmien kuorista appelsiini-eteeristä öljyä.

Aikoinaan öljyä uutettiin vihreistä raaoista hedelmistä, kun ne olivat vasta kirsikan kokoisia. Tästä juontuukin nimi petitgrains eli “pikku helmet”.

Pomeranssi on yksi Eau de Colognen klassisista ainesosista.

Elementeissä pomeranssi edustaa ilmaa, kiinalaisessa lääketieteessä Yang-voimaa. Tuoksunuottina pomeranssi edustaa sydäntuoksua, chakroissa kurkkuchakraa. Horoskooppimerkeissä pomeranssi edustaa rapua ja planeetoissa kuuta.

VAIKUTUKSET JA KÄYTTÖ

Pomeranssi on erinomainen öljy jännitykseen ja psyykkiseen stressiin!

Öljyä käytetään usein keskittymiskykyä kohottavissa seoksissa ja esimerkiksi tenttien yhteydessä rauhoittamaan ja rentouttamaan psyyke.

Pomeranssi vaikuttaa positiivisesti myös unettomuuteen ja ahdistukseen, sekä toimii antidepressiivisesti. Öljyä on myös hyvä käyttää tilanteissa, joissa koet vaikeita vihan tunteita.

Nopein ja helpoin tapa käyttää petitigrain öljyä on laittaa yksi (1) tippa öljyä teelusikalliseen pohjaöljyä ja levittää kämmenien kautta décolleté-aluelle sekä niskan alueelle. Voit myös tuoksutella suoraan kämmenistä!

Jos et omista yksittäisiä eteerisiä öljyjä, voit harkita Just Chillin´-tuotteen käyttämistä, sillä kyseinen eteerinen öljy on tuotteen tärkein raaka-aine.

Share this post← Older Post Newer Post →