kemikaalit parfyymeissä - Synteettinen vs. luonnollinen

kemikaalit parfyymeissä - Synteettinen vs. luonnollinen

Mietitkö Uuden parfyymin ostamista joko joululahjaksi itsellesi tai ystävällesi. Tästä saat mielenkiintoista informaatiota parfyymeistä ja mikä on sinulle ja luonnolle se parempi valinta!

SYNTEETTISET PARFYYMIT

Synteettisten parfyymien suurin ongelma on se, että tuoteselosteissa ei ole mitään läpinäkyvyyttä. Ainesosana "parfum" ei kerro kuluttajalle mitään.

Ei ole olemassa lainsäädännöllisiä vaatimuksia luetella hajuvesien ainesosia muuna kuin sanalla "parfum". Listattu "parfum" voi sisältää mitä tahansa kymmenistä luonnollisista ainesosista aina satoihin synteettisiin ainesosiin, joista monet ovat osoittautuneet hormonihäiritsijöiksi ja yleisesti herkistäviksi.

  • Herkistävät ainesosat aiheuttavat helposti allergisia reaktioita iholla, silmissä ja hengityselimistössä.
  • Hormonihäiritsijät liitetään usein erilaisiin syöpiin ja kilpirauhasongelmiin sekä ovat hyvinkin toksisia lisääntymiskyvyllemme.

Plussaa synteettisissä parfyymeissä on jollain tasolla edullisempi hinta sekä tuoksun pysyvyys iholla, mutta itselle nämä ovat toisarvoisia, kun kyse on omasta terveydestä. Mieluummin ostan kalliimmalla hinnalla sen lemppariparfymin, jota lisäilen useammin, kun kuormitan elimistöäni turhilla kemikaaleilla.

Tässäkin voi myös ajatella, että "less is more". Mieluummin käyttää muutamaa luonnollista parfyymiä, kuin useampaa synteettistä. Uskon, että pitkässä juoksussa tämä tulee edullisemmaksi kuitenkin.

LUONNOLLISET PARFYYMIT

Luonnollisissa parfyymeissä näet tuoteselosteessa kaikki ainesosat ja allergeenit, jotta mitään ei jää arvauksien varaan. Kuluttajana tiedät, mitä olet ostamassa, jotta voit turvallisin mielin käyttää tuotetta. Yleisimmät raaka-aineet luonnollisissa parfyymeissä ovat eteeriset öljyt ja alkoholi, varsinkin jos tuote on spray-muodossa. Moni ei kuitenkaan tykkää käyttää alkoholia, joten vaihtoehtona löytyy myös öljymuotoiset parfyymirollerit, jotka nostavat suosiotaan koko ajan enemmän.

Öljymuotoisissa parfyymeissä eteeriset öljyt sekoitetaan kasviöljyyn, joka kestää hyvin erilaisia olosuhteita eikä pilaannu helposti. Yksi parhaista kasviöljyistä kestävyyden ja neutraalin tuoksun puolesta on jojoba.

Luonnollisissa parfyymeissä on myös muitakin hyviä puolia, kuten:

  • Tuoksun lisäksi hyödyt eteeristen öljyjen hoitavasta vaikutuksesta
  • Eivät sisällä haitallisia kemikaaleja ja raskasmetalleja
  • Ovat uniikkeja, sillä tuoksu mukautuu käyttäjäänsä
  • Eivät koskaan sisällä eläinperäisiä ainesosia

On kuitenkin hyvä huomioida vastuullisuus ja ekologisus, kun harkitsee luonnollisen parfyymin hankintaa. Ostathan vain tarpeeseen, ja anna tuote eteenpäin ystävälle, jos tuoksu ei ole itsellesi mieluinen. Eteeriset öljyt ovat kuitenkin arvokkaita luonnon aineita ja pienen erän saantoon tarvitaan todella paljon itse kasvia.

Parhaiten vältät raskasmetallit luonnollisissa parfyymeissä, jos ostat parfyymin, joka sisältää mahdollisimman paljon luomua. Tämä takaa, että kasvit ovat luonnollista alkuperää, eikä niiden tuotantoprosessissa ole käytetty kemiallisia torjunta-aineita.

Kuuralla on nyt kaksi (2) luonnollista parfyymiä valikoimassaan:

Joy - The Scent of Summer

Embrace - The Winter Solstice (UUTUUS!)

Sarja täydentyy ajan saatossa myös kevät-tuoksulla ja syys-tuoksulla ✨

Jos aihe kiinnostaa enemmänkin, suosittelen tutustumaan alla olevaan artikkeliin "Not So Sexy - Hidden Chemicals in Perfume and Cologne". Lue artikkeli TÄSTÄ!

EWG on todella tutustumisen arvoinen yritys, jonka missio on "To empower you with breakthrough research to make informed choices and live a healthy life in a healthy environment."

Heillä löytyy myös todella laaja EWG´s Skin Deep -tietopankki, josta voit tutkia mitä kosmetiikkatuotteesi sisältää ja kuinka hyväksi se on sinulle ja ympäristölle. Käy ihmeessä tutustumassa TÄSTÄ!

Ihanaa talviaikaa ja toivottavasti innostut kokeilemaan Kuuran uutta talvituoksua, nimittäin se on IHANA!!!

Love Nature - Love Yourself!

XOXO, Maija
#KuuraLove
Takaisin blogiin