Knitting - Kohti neuloosia?

Knitting - Kohti neuloosia?

Neulominen on ihanaa!

Tämän kuukauden Grounding Practice -osiossa käsittelen neulomista... Itselle todella vaikea aihe, sillä neulomisella ei ole koskaan ollut osaa elämässäni ja koen sen todella monimutkaiseksi.

Olen tässä nyt vuosia seurannut kavereitani ja heidän ihania neulontaprojekteja. Rehellisyyden nimissä todella mustasukkaisesti! Miten ihmeessä kaikki sen osaavat ja nauttivat siitä, koska minulle se luo ahdistusta ja epäonnistumisen tunteita jo pelkästään ajattelemisen tasolla.

Viime viikonloppuna olin ystävieni kanssa mökkireissulla. Muut luonnollisesti neuloivat ja minä katselin takkatulta. Ärsyynnyin taas itseeni, että miksi tämä on niin vaikeaa. Juttelin tästä kavereilleni ja totesin, että juuret juontavat lapsuuteen. Kässätunnilla en vain osannut tehdä asioita oikein ja opettajakaan ei osannut tukea minua oikealla tavalla. Sain erityisluvan siirtyä veistoon, koska onnekseni rakastan puutöitä.

Tätä kirjoittaessani tajuan, että eihän tietenkään ole pakko edes neuloa, jos sitä inhoaa ja rakastaa puutöitä, mutta omalla kohdalla selkeästi uteliaisuus on noussut neulomista kohtaan.

Seurasin ystävieni puuhia ja tajusin, että yksi ongelmani on ohjeiden ymmärtäminen. Olen visuaalinen ihminen ja se, että luen kirjallisia ohjeita neulomisesta ei vain taivu. Nyt ystäväni näytti mitä kaikkea netistä löytyy ja visuaalisena.

Nyt tunsin vatsan pohjassa jonkin syttyvän, hah, tästä voi vielä tullakin jotain. Nyt minulla on hyvät vinkit, näin miten kaverini hommat hoitavat ja oikeasti se ei ole kauhean vaikeaa.

Ehkä uskallan kokeilla, ehkä, ja yllätän mieheni villasukilla tänä jouluna. Se vasta olisikin yllätys, sillä olen luvannut hänelle jo yli 20 vuotta sitten joululahjaksi itse tehdyt sukat, joita hän edelleen odottelee saavansa. 

MUTTA MITÄ ILOA NEULOMISESTA SITTEN ON?

Sen lisäksi, että siitä saa ihania asusteita ym, sehän on todella hyvää meidän psyykkiselle terveydelle. Monet puhuvat ihan neulontaterapiasta, sillä neulominen hoitaa mieltä ja on erinomainen työkalu omien tunteiden käsittelyyn.

Saat aikaan jotain kaunista, aivosi pysyvät vetreinä ja neulominen parantaa myös pryykkistä tasapainoa.Se vähentää stressiä, auttaa tunteiden hillitsemisessä sekä vaatii silmän ja käden koordinaatiota.

Neulominen parantaa myös sosiaalisia taitoja, sillä yhdessä neulominen on mukavampaa. Neulominen parantaa myös itsetuntoa, koska onnistut ja opit uuttaa, ilmaiset itseäsi. Ja se myös opettaa sitkeyttä ja periksiantamattomuutta, jos et heti opi!

Itse olen sitä mieltä, että neulominen on kaiken yllä olevan lisäksi siitä hyvä, että se saa sinut pysähtymään. Joudut olemaan itsesi kanssa ja kohtaamaan asioita, joita et voi paeta mihinkään. Samalla keskittyminen neulomiseen, pitää sinut paikoillaan.

Tässä "neuloosi"-ystäviltäni parhaat verkkosivut neulomiseen:

RAVELRY

MEILLÄ KOTONA

NOVITA KNITS

Ja paras vinkki on, että ALOITA!

Toivon teille kaikille langantäytteistä syksyä ja talvea. Itse aion ylittää itseni ja tehdä ne villasukat valmiiksi!

XOXO, Maija
#KuuraLove
Takaisin blogiin