Luonnollisuus - ihmisen biologinen & psykologinen normi vs sosiaalinen normi

Luonnollisuus - ihmisen biologinen & psykologinen normi vs sosiaalinen normi

Kuura Essentialsin sielu elää luonnosta ja luonnollisuudesta, joten haluan kertoa Sinulle, mitä luonnollisuus minulle tarkoittaa.

Luonnollisuus minulle tarkoittaa sitä, mikä on synnynnäistä meissä ihmisissä ja luonnossa. Koskematonta, alati uusiutuvaa, itsestään kehittyvää, elämää sen omassa, alkuperäisessä muodossa.

Minua on aina kiehtonut ihminen. Biologia ja psykologia ovat lähellä sydäntäni ja näistä aiheista luen ja opiskelen jatkuvasti lisää. Tiedonjanoni ihmisen kehoa, mieltä ja sielua kohtaan ei tule luultavasti koskaan ehtymään.

Olen lukenut paljon ja kokeillut eri metodeja ja modaliteetteja, niin paljon, että mieheni on välillä tyystin tuskastunut touhuuni. Uutta tietoa tulee, mielenkiintoni ja kokeilunhaluni herää ja niin taas jo hyväksi todettu toimintatapa heittää häränpyllyä. 

Mutta viime vuodet ovat olleet erilaisia, sillä vaikka tiedonjanoni ei ole hävinnyt mihinkään, päinvastoin, mutta näkökulmani on muuttunut. Minulla on voimakas sisäinen halu palata takaisin luontoon niin ihmisen biologisesta näkökulmasta kuin psykologisesta. Uudet trendit tulevat ja menevät, enää en tartu niihin enkä koe niitä houkutteleviksi, kuten ennen.

Mutta mitä tämä tarkoittaa, mikä on ihmisen luonnollinen biologinen ja psykologinen normi? Miten se eroaa sosiaalisesta normista?

Olen pyhittänyt tämän vuoden näiden asioiden syventymiseen ja vastausten löytämiseen.

Tämä on sen verran iso aihealue, jossa en pärjää yksin. Tarvitsen siihen asiantuntijoiden tukea. Joten, pitempään alla olevia henkilöitä seuranneena, molemmat oman alansa edelläkävijöitä, päätin oitis liittyä mukaan heidän tarjoamaan yhteisöön.

Tony Riddle - The Natural Life-Stylist

www.tonyriddle.com

IG: @thenaturallifestylist

Dr. Nicole LePera - The Holistic Psychologist

www.yourholisticpsychologist.com

IG: @the.holistic.psychologist

Vuoden alusta liityin molempien valmennettavaksi. Tony:n NatLifeTribe-yhteisöön sekä Nicole:n Selfhealers Circle -yhteisöön.

Voin sanoa, että olen ällikällä lyöty. Kaikki se tieto mitä olen tähän asti lukenut, erilaiset näkökulmat ja tekniikat nivoutuvat nyt yhteen mitä parhaimmalla tavalla. Enää minulla ei ole tarvetta etsiä, sillä nyt ympyrä sulkeutuu ja olen löytänyt.

Se käsittämätön tieto, kokemus ja ymmärrys, mitä näillä ihmisillä on, on sanoin kuvaamatonta. Ja se, että minä opin nyt suoraan heiltä. Mikä etuoikeus!

Suurin oivallukseni alkuvuodelta on ollut se, kuinka moderni maailmamme on todella, todella kaukana luonnollisuudesta. Se, mikä on sosiaalinen normi tänä päivänä on kaukana siitä, mihin meidän ihmiset on synnynnäisesti luotu.

Teollisuuden ja tieteen vallankumoukset olivat suuria mullistuksia omalla aikakaudellaan ja veivät meitä ihmiskuntana eteenpäin kohti modernia maailmaa, mutta samalla ne veivät meitä kauemmas luonnosta ja meidän synnynnäisestä olemuksesta.

Nykyinen sosiaalinen normi, niin ihmisen arjessa, ravinnossa, kehon liikkeessä, ihmissuhteissa, lisääntymisessä sekä yhteiskunnan rakenteissa on hyvin erilainen, kuin mihin meidät ihmiset on luotu. Tämä herättää ajatuksia ja  kysymyksiä, ainakin minulla, miten voisimme palauttaa edes osan sitä synnynnäistä luonnollista olemista, biologista ja psykologista, nykyiseen moderniini elämäntapaamme. Sillä uskon monen epäkohdan ja yhteiskuntien haasteiden johtuvan juuri siitä, että olemme ajautuneet niin kauas tästä synnynnäisestä luonnollisuuden tilasta. 

Miten palata tähän tilaan? Onko se edes mahdollista? Siihen etsin ja löydän vastauksia matkani varrella.

Kiinnostaako Sinua seurata löydöksiäni ja oivalluksiani?

Rakkaudella, Maija

 

 

 

Takaisin blogiin