Magical Plants - Piparminttu

Magical Plants - Piparminttu

Piparminttu eteerinen öljy

MENTHA X PIPERITA L.

Yleistä

Piparminttu kuuluu huulikukkaiskasveihin (Lamiaceae/Labiatae) ja sen tieteellinen nimi on Mentha x Piperita L. 

Piparminttu on todella monipuolinen yrtti, joka toimii laajasti erinäisiin vaivoihin. Sitä on käytetty laajasti sekä itäisessä- että länsimaisessa lääketieteessä.

Piparminttua on viljelty kautta aikojen Kiinassa ja Japanissa. Piparminttu julistettiin Itävallassa vuoden 2004 lääkekasviksi.

Elementeissä piparminttu edustaa ilmaa, kiinalaisessa lääketieteessä Yang-voimaa. Tuoksunuottina piparminttu edustaa latvatuoksua, chakroissa kurkkuchakraa. Horoskooppimerkeissä piparminttu edustaa kaurista ja planeetoissa Saturnusta.

VAIKUTUKSET JA KÄYTTÖ

Piparmintusta on hyötyä, jos kärsit kuukautiskivuista, huonosta ruoansulatuksesta tai jos sinulla on yskä. On erinomainen lääkinnällinen yrtti, jos olet vilustunut tai sinulla on kuumetta.

Käytä piparminttuteetä ilmavaivoihin, ripuliin tai hengitystietauteihin, kuten astma, erilaiset akuutit hengitysinfektiot. Piparminttutee on myös erinomainen pahoinvointiin  ja pahanhajuiseen hengitykseen. 

Piparmintun eteerinen öljy on erinomainen tasapainottamaan hermostoa, lisäämään keskittymiskykyä, poistamaan päänsärkyä ja heikotusta. Auttaa myös lihakramppeihin hierottaessa iholle!

Kokeile Kuura:n Rise & Shine -terapeuttista öljyseosta virkistämään, helpottamaan päänsärkyä, lisäämään keskittymiskykyä ja poistamaan alakuloisuutta. Piparmintun eteerinen öljy on tuotteen yksi tärkeimmistä raaka-aineista!

PIPARMINTTUTEE

  • 2 tl tuoretta murskattua minttua tai 1 tl kuivattua minttua
  • 2 dl kiehuvaa vettä
  • Kaada vesi yrttien päälle ja anna hautua 5 - 10 minuuttia.
  • Siivilöi
  • Lisää halutessasi hunajaa makeutukseksi

Nautinnollisia teehetkiä piparmintun parissa!

Love Nature - Love Yourself

XOXO, Maija
#KuuraLove
Takaisin blogiin